Algas. Do mar ao plato.

Algas definitivo venres (menos calidad)

Un ano máis, Mar de Ardora, Xosé Antonio Canoura e Nordés únense para ofrecer unha xornada onde un produto do mar é o protagonista: a alga.

O ano pasado xuntámonos na Ribeira do Carro, en Loiba, unhas 50 persoas para coñecer da man deste profesional os diferentes tipos de algas presentes no areal e na súa contorna, as súas propiedades, o seu emprego na industria alimentaria ou deliciosas recetas para poñer en práctica nas nosas casas.

10514389_328667337292105_8028938955474372484_o

A praia da Barrosa en Céltigos é o noso fin este ano, máis preto ca lonxe da Ribeira do Carro. O lugar pertence a Céltigos, parroquia do Concello de Ortigueira, o noso punto de partida, xunto á igrexa do pobo, ás 10:00 da mañá. Para aqueles que nunca pisaron o lugar, ten un fácil acceso dende a carretera xeral AC-862, entre as poboacións de Espasante e O Viso.

“Do mar ao plato” é o noso lema este ano e sendo leal a él, Nordés espéravos ás 14:00 h. no Restaurante Orillamar, en Espasante, onde degustaredes un menú elaborado a partir de algas recollidas e seleccionadas por Conservas Mar de Ardora, con base no Polígono industrial Rego da Cuíña en Ortigueira. O prezo do menú é de 20€ por persoa, pregamos confirmación no teléfono 653 75 64 54 (Ricardo) antes do 13-14 de agosto.

Menú

Croquetas de algas

Revolto de algas

Empanada de algas

Pescada no prebe de 5 algas

Marmelo de algas con xeado de iogur caseiro

Pan, auga, viño e café

Seguiremos co devir do día, desta vez, visitando as instalacións da empresa Conservas Mar de Ardora. Sobre as 16:30 horas, Alberto Sánchez e Sergio Baamonde falarán sobre este bonito proxecto que utiliza materia prima da zona e ten como resultado uns produtos tanto ao natural, en conserva ou deshidratado cun exquisito sabor.

E que mellor para complementar unha xornada ca un roteiro de pinchos? A partir das 20:00 h. teremos a oportunidade de disfrutar de diferentes elaboracións a base de algas da zona na vila de Espasante, nos seguintes establecementos:

Café do tempo | Croquetas de algas
Bodegón 82 |Empanada de algas
Bar As palomas |Delicias de algas
Restaurante Orillamar |Zamburiñas con crema de algas
Cervexería de Aida| Tostas de gambas con algas
Taberna in |Tortilla de algas*
Bar Salas | Tortilla de algas*
*Feitas con algas diferentes

Dependendo da cantidade de xente que se anote para participar en “Algas. Do mar ao prato” é posible que se divida en grupos aos asistentes na praia ou nas instalacións de Mar de Ardora, co fin de facilitar o entendemento entre especialistas e oíntes.

Ao longo da xornada, poderedes adquirir camisetas e mochilas de Nordés e/ou facervos socios da Asociación, se é o voso desexo. Só vos teredes que dirixir aos membros de Nordés que se atopen na actividade, poderedes recoñecelos sen problema. Nas instalacións da empresa Mar de Ardora tamén poderedes mercar os seus produtos.

Esperámosvos o día 15 de agosto, na igrexa de Céltigos, ás 10:00 horas para comezar unha xornada chea de sorpresas.

Advertisements

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair /  Cambiar )

Google photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google. Sair /  Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair /  Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair /  Cambiar )

Conectando a %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close